Marrakesh part 2-nooks, windows and holes

March 5, 2012

The Ben Youseff Medersa had a courtyard with tiled walkways and a hall with intricately carved white plaster walls and high wooden doors in the arches. The students rooms were set around smaller less decorative tiered landings with carved wooden bannisters and eaves opening out to the sky. The rooms were living and study spaces, small, spartan and solid with wooden steps and platforms worn smooth by the students who stood and laid upon them. I enjoyed the inset spaces, windows and tiny connecting doors. Without furniture, it seemed to me the spaces encouraged you to consider them as playgrounds, to climb over, crawl through and tuck yourself into nooks and I wondered if that was how the students lived or played there and if they would be allowed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: